+3120-8225110

Hoe werkt sleepPro?

De meest voorkomende oorzaak van het snurken is dat lucht wordt via gedeeltelijke vernauwde luchtwegen trillingen veroorzaakt van het zachte gehemelte tijdens de ademhaling. Een mondstuk SleepPro helpt de onderkaak iets naar voren te brengen, waardoor de luchtweg verder wordt geopend, waardoor het niet meer trilt (of in uitzonderlijke gevallen minder trilt). Hierdoor verdwijnt het geluid van het snurken.

Hoe houd ik mijn SleepPro schoon?

De SleepPro standaard en aangepaste SleepPro zijn gemaakt van hetzelfde basis materiaal en kan op dezelfde manier worden gereinigd.
Na het gebruik van uw SleepPro kunt u deze grondig wassen in schoon water met behulp van een tandenborstel om te helpen eventueel vuil te verwijderen in de tandafdruk, in het mondstuk. Gebruik geen tandpasta om uw SleepPro schoon te maken. Dit zal het materiaal kunnen beschadigen en er ontstaat meer kans op vlekken. Even kort weken in mondwater of een gebitsreiniger helpt om het mondstuk fris te houden, maar sommige produkten kunnen het materiaal aantasten en kan de levensduur verkorten.

Speciaal voor onze mondstukken verkopen wij speciale bruistabletten, die uw SleepPro mint fris houden en onschadelijk is voor uw mondstuk. Onze speciale bruistabletten zijn goed getest en tasten in tegenstelling tot veel andere produkten uw mondstuk niet aan. Op onze website kunt u de bruistabletten bestellen.

Zal de SleepPro ook bij mij werken?

Onze SleepPro mondstukken werken voor de meeste gebruikers, hoewel het wellicht soms een beetje proberen is om het mondstuk de juiste vorm te laten aannemen (zie de tabel, met informatie over het “probleem”, “oorzaak” en de “oplossing”, voor meer informatie). Soms is het een beetje uitproberen. Veel van de gebruikers ondervinden helemaal geen problemen en werkt het direct uitstekend, terwijl sommige anderen eerst moeten wennen om het goed passend en werkend te krijgen. Dit is één van de redenen dat wij adviseren om eerst te kiezen voor de goedkope optie, zoals een SleepPro standaard, voordat een SleepPro custom (speciaal op maat gemaakt mondstuk) wordt besteld.

Hoe lang duurt het voordat ik stop met snurken, met mijn SleepPro?

U (of meer waarschijnlijk, uw partner) zal binnen enkele minuten, vanaf het moment dat u in slaap valt, weten of het werkt voor u werkt. Als het snurken stopt, al is het maar voor een korte tijd, dan weet u in ieder geval zeker dat het iets naar voren brengen van uw onderkaak u helpt om het snurken te stoppen of te doen verminderen. De taak is dan de juiste mondstuk voor u te vinden.
Sommige mensen gebruiken een “kook-en-bijt mondstuk” voor maanden, voordat zij deze omzetten naar een op maat gemaakt mondstuk, de SleepPro custom. Andere mensen proberen voor een paar uur de SleepPro standaard en besluiten direct een op maat gemaakte SleepPro custom te bestellen. Weer anderen gebruiken lauter en alleen een goedkope SleepPro standaard.
Als het niet meteen werkt of comfortabel aanvoelt, dan adviseren wij toch vol te houden, totdat het werkt en u gewend bent aan het dragen van het mondstuk. Veel gebruikers moeten enkele dagen tot een week wennen aan het slapen met het mondstuk en weten uiteindelijk niet beter. Als het niet meteen lukt of werkt, dan dient u het juiste gebruik verder uit te vinden (zie de tabel, met informatie over het “probleem”, “oorzaak” en de “oplossing”, voor meer informatie). Neem eventueel contact met ons op om te bespreken wat u kunt doen als u zich in deze situatie bevindt. Mensen zijn begrijpelijk teleurgesteld als ze denken dat hun SleepPro niet werkt, maar zijn vervolgens aangenaam verrast om met een beetje oefenen en het juiste gebruik te ontdekken, dat het snurken uiteindelijk daadwerkelijk toch stopt!

Kan ik een SleepPro dragen als ik slaap apneu heb?

De meeste mensen met obstructieve slaap apneu (OSAS) die snurken, maar slechts een kleine minderheid van die snurkers hebben OSAS. Als uw partner heeft gemerkt dat u pauzes in uw ademhaling heeft terwijl u slaapt, of als u overdag aanzienlijke last heeft van vermoeidheid, adviseren wij u dit met uw arts te bespreken en kunt u vragen om een slaaponderzoek in een slaappolikliniek, welke veel ziekenhuizen bieden.
Zowel bij CPAP is het mandibulair vooruitbrengen van de onderkaak een mogelijk geldige behandeling voor bepaalde gevallen van OSA, maar dit moet altijd worden begeleid door een deskundig arts op dat gebied.

Ik adem door mijn mond wanneer ik slaap, maar is het dan voor mij mogelijk om een SleepPro te dragen?

Ja. Bij het ontwerp van onze SleepPro mondstukken hebben wij grote ademhalings gaten in onze SleepPro mondstukken gemaakt, zodat u gemakkelijk kunt ademen door de mond.
Het is ook een normaal verschijnsel dat uw neusademhaling voor een korte tijd wordt geblokkeerd wanneer u gaat liggen. Dit is vaak toe te schrijven aan een verandering van de bloeddruk rond de neus. Het lichaam compenseert dit echter snel en normaal gesproken is binnen vijftien minuten alles weer terug naar een normale situatie.

Zal het niet te groot voor mij zijn?

Sommige mensen vinden een SleepPro standaard te groot of omvangrijk, terwijl vele anderen totaal geen hinder ondervinden. Als u graag een dunnere, met een meer slanke lijn mondstuk wenst, dan is onze aangepaste SleepPro een uitstekende optie voor u.

Is het geschikt als ik een kunstgebit draag?

We hebben talrijke klanten met kunstgebitten, sommigen hebben een succesvol resultaat en sommigen hebben dat niet.
De meeste ‘belasting’ bij het dragen van de SleepPro standaard rust op de voorste tanden. Heeft u uw voorste tanden nog intact, dan is dat OK. Als u niet meer over deze tanden beschikt, dan kunt u het beste een aangepaste SleepPro custom uitproberen om te bezien of dat voor u werkt. Bekijk de sectie ‘SleepPro en kunstgebitten’ voor meer informatie.

Het werkt niet! Het oplossen van problemen met uw SleepPro mondstuk

Als uw SleepPro de eerste keer niet werkt, dan hoeft u niet wanhopig te zijn. Er kunnen verschillende oplossingen zijn. Ook als u een SleepPro heeft gedragen en het werkte, zelfs al was het maar voor slechts een paar minuten. Dit is een erg goed teken. Het apparaat heeft aangetoond dat het naar voren verplaatsen van uw kaak voor korte tijd het snurken stopte. Als het werkt voor slechts een deel van de tijd, of het dragen ervan is ongemakkelijk of hindelijk, dan zou u er goed aan doen om een op maat gemaakte SleepPro te bestellen.
Hieronder treft u in de tabel enkele veel voorkomende problemen en de oplossingen die u kunnen helpen om het snurken met uw SleepPro produkt te doen stoppen.

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Het werkt niet! Uw kaak is mogelijk niet ver genoeg naar voren geduwd het mondstuk opnieuw modeleren met uw kaak verder vooruit. Opmerking: uw kaak verder vooruit duwen vermindert snurken, maar verhoogt ongemak. Streef naar een positie waarbij uw kaak ver genoeg naar voren komt zodat het snurken stopt, maar niet zo ver vooruit dat het hinderlijk wordt.
Het werkt slechts aan het begin van de nacht, of valt uit tijdens de nacht Het mondstuk glipt uit uw kaak. Dit is een veelvoorkomend probleem met ‘kook en bijten’ apparaten (i) opwarmen en opnieuw modeleren
(ii) zuig het speeksel eruit, met name wanneer u het elke nacht gebruikt.
(iii) investeer in een op maat gemaakte mondstuk die een veel betere grip heeft.
Eerst werkte het, maar nu snurk ik opnieuw Uw apparaat kan zijn uitgerekt Het opnieuw verwarmen en modeleren, een nieuwe kopen of upgraden naar een op maat gemaakte apparaat.
Mijn kaak spieren doen pijn wanneer ik wakker word in de ochtend Uw kaak kan te ver naar voren zijn geduwd Opnieuw verwarmen en modeleren van het mondstuk met uw kaak minder ver vooruit.
Mijn voorste tanden doen pijn wanneer ik wakker wordt in de ochtend Veel mensen ervaren dit vooral in het begin, wanneer ze beginnen met het gebruik van een SleepPro. Een standaard SleepPro zet de druk van uw kaak, welke probeert terug te gaan naar de normale kaaklijn, op uw voortanden wanneer u slaapt. Het kan echter ook worden veroorzaakt doordat uw kaak te ver vooruit is geduwd. De meeste mensen merken, nadat zij het mondstuk een paar weken gebruiken, dat deze klachten zichzelf oplossen. Dit is zeker in het begin even wennen, maar probeer in ieder geval vol te houden. Probeer eventueel het mondstuk opnieuw te modeleren met uw kaak minder ver vooruit. Als het probleem zich blijft voordoen, overweegt u dan om een aangepaste, speciaal op maat gemaakte SleepPro te bestellen. De eventuele druk op de tanden wordt bij dit mondstuk gelijkmatig over de tanden verdeeld.

Hoe vaak kan ik mijn SleepPro modeleren?

U kunt uw SleepPro 1 zo vaak modeleren als u wilt, maar na de vierde of vijfde keer wordt het steeds minder smeedbaar in de juiste pasvorm. Probeer daarom zo snel mogelijk de juiste pasvorm te vinden en beperk het aantal keren van modeleren.

Zal ik in staat zijn om het de gehele nacht te dragen?

De meeste mensen kunnen het mondstuk de gehele nacht zonder problemen verdragen, terwijl een enkeling het mondstuk een deel van de nacht gebruikt. Als dit voor u het geval is, probeert u het mondstuk dan te modeleren door het opnieuw te verwarmen en te komen tot een betere pasvorm.
Een andere mogelijkheid is om de SleepPro standaard te upgraden naar een aangepaste SleepPro custom. Deze zijn gemaakt met behulp van een afdruk van de tanden in tandheelkundige kit, die zorgt voor een nagenoeg perfecte pasvorm aan uw tanden en vermindert aanzienlijk de kans dat het mondstuk tijdens de slaap uit de mond valt. Bovendien is de aangepaste SleepPro custom ook veel comfortabeler.
Sommige mensen ervaren in het begin dat ze moeite hebben om met een mondstuk te slapen. Als dit voor u het geval is, is het goed om te weten dat iedereen na verloop van tijd zal wennen om het mondstuk te dragen. Het wordt dan een vast onderdeel van een snurkvrije nacht. Uw partner zal geen last meer ondervinden van uw gesnurk.

Wanneer ik in ‘s-morgens wakker word, voelt het alsof mijn kaak naar voren is geduwd. Is dit normaal?

Dit is een vaak gehoorde ervaring. Sommigen hebben dat gevoel en moeten er even aan wennen, maar na gebruik neemt dat gevoel snel af, doordat de kaak weer de normale positie inneemt. Hoe langer u het mondstuk gebruikt, hoe minder u dat gevoel zal hebben, doordat de kaakspier ook wordt getraind om die houding te hebben, bij gebruik van het mondstuk. Denk ook aan normale spierpijn, welke ontstaat bij inspanning van de spieren. Zo is het ook met de spieren in de kaak.

Mijn verstandskiezen drukken tegen mijn tandvlees, wanneer ik mijn kaak vooruit breng en dat veroorzaakt pijn of een ongemakkelijk gevoel. Wat kan ik doen om dat te voorkomen?

Als dit gebeurt, dan moet u stoppen met het gebruik van het apparaat en adviseren wij uw tandarts te vragen om advies. Het kan zijn dat uw verstandskiezen, het vooruitbrengen van uw kaak niet mogelijk maakt en er indirect voor zorgt dat het snurken wordt verergerd. U zult de voordelen en de nadelen moeten afwegen en de mogelijkheid kunnen overwegen om de verstandskiezen te laten verwijderen.

Waarom is mijn SleepPro zeer ruw?

Als u een SleepPro standaard in te warm water doet, wordt het zeer ruw en ondraagbaar. Het zal dan moeten worden vervangen. Wij geven aan dat het warme water de gladheid van het mondstuk kan aantasten – zelfs op de juiste temperatuur. De aangepaste SleepPro is daarentegen erg glad.

Wat is SleepPro afdruk kit (putty)?

SleepPro afdruk kit is tandheelkundig afdrukmateriaal (putty). Dit wordt gebruikt om een afdruk van de tanden te maken, wat noodzakelijk is voor het maken van een  aangepaste SleepPro custom. De kit bevindt zich in twee bakjes, welke zeer snel uithardt wanneer deze worden vermengd. Het wordt gebruikt om een nagenoeg perfecte afdruk te maken van uw gebit, wat de basis vormt voor het maken van de aangepaste SleepPro custom, in ons laboratorium.

Moet ik een tandarts raadplegen om een gebitsafdruk te maken?

Onze produkten zijn zo ontworpen, dat zij passend gemaakt kunnen worden zonder tussenkomst van een tandarts. Echter, indien u er geld voor over heeft, is het natuurlijk mogelijk uw tandarts te raadplegen. Uw tandarts kan u helpen een afdruk te maken of simpelweg een advies geven of uw gebit geschikt is voor gebruik van een mandibulair repositie-apparaat, zoals de mondstukken van SleepPro.

Het is het vermelden waard dat veel van onze klanten met succes de standaard SleepPro passen en een gebitsafdruk maken voor de aangepaste SleepPro custom maken, zonder tussenkomst van hun tandarts. Echter, indien u het gevoel heeft dat uw gebit afwijkend is, dan kunt u uiteraard uw tandarts raadplegen voor advies.

Welke soorten mondstukken zijn er?

Er zijn drie soorten beschikbaar:
1. Goedkope, kook-en-bijt mondstukken, zoals de standaard SleepPro
2. De aangepaste, speciaal op maat gemaakte mondstukken, die niet verstelbaar zijn, zoals de aangepaste SleepPro custom.
3. De dure verstelbare – op maat – gemaakte mondstukken, die tussen £ 240 en £ 600 kosten.

Wat is het verschil tussen een standaard SleepPro en een aangepaste SleepPro custom?

Prijs: Een standaard SleepPro is aanzienlijk goedkoper dan de aangepaste SleepPro.
Pasvorm: De standaard SleepPro is een mondstuk met de “kook-en-bijt technologie”, wat betekent dat je een thermo-plastic mal in warm water doet en daarna vormt naar uw tanden, door er in te bijten. Dit mondstuk neemt ongeveer de vorm aan van uw tanden, maar is nog niet specifiek en speciaal gemaakt voor uw tanden. De aangepaste SleepPro custom is daarentegen met de hand gemaakt in een laboratorium, door middel van een tandheelkundige afdruk. Dit mondstuk heeft nagenoeg de vorm van het gebit en is daardoor veel beter passend.
Omvang: De aangepaste SleepPro custom is veel dunner van vorm, dus minder omvangrijk in de mond, waardoor u zich minder bewust ervan bent tijdens het dragen ervan.
Grip: De SleepPro standaard legt de druk vooral op de voortanden, terwijl de aangepaste SleepPro custom de druk verdeelt over alle tanden. Dit geeft u een veilig en comfortabel gevoel.

Mijn dokter zei…

Een algemene regel is altijd het advies van uw arts of tandarts op te volgen, aangezien zij het beste kunnen beoordelen wat goed voor u is.